Hirdetés

1 TB 2,5 hüvelyken a Samsungtól is



|

A Samsung is jelentkezett 2,5 hüvelykes méretű, 1 terabájt kapacitású merevlemezével.

Hirdetés

A mobil kategóriába sorolható HDD-k ismét nagyot léptek a 3,5 hüvelykes nagytestvérek felé, ugyanis a Samsung is bemutatta első olyan 2,5 hüvelykes merevlemezét, amely már 1 terabájt tárhelyet kínál. Az MT2 három darab 333 GB-os tányérból áll össze, amelyek 5400 RPM-en dolgoznak.

 

Papíron az újdonság gyorsabb lehet a Western Digital 1 TB-s Scorpio Blue-nál is, utóbbi 5200 RPM-en üzemel. A Samsung ígérete szerint az MT2 a rivális meghajtóknál 20%-kal gyorsabb, és 4%-kal kevesebbet is fogyaszt. Az energiafogyasztás azonban viszonylag kicsi probléma ekkora méretkategóriában, egy processzorhoz vagy GPU-hoz képest például elenyésző.

 

A gyártó csendes működést is ígér, amiről a SilentSeek és a NoiseGuard technológiák gondoskodnak. Bár a 2,5 hüvelykes merevlemezeket általában notebookokhoz szánják, a Samsung nem kifejezetten laptopokhoz ajánlja az MT2-t; hanem minden célra, még set-top boxokba is.

 

Az MT2 szabvány, 3 Gb/másodperces SATA interfészt használ, és 1 terabájtos, valamint 750 gigabájtos méretekben lehet megvásárolni. A napokban megjelenő HDD-k árairól egyelőre nincs információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.