Hirdetés

1 TB-os hibrid HDD a Toshibától



|

Az új meghajtó első teszteredményei kiábrándítóak.

Hirdetés

A Toshiba jelenleg a HDD-piac harmadik versenyzőjének kikiáltott szereplője, amely azonban csak látszólagosan mondhatja magáénak ezt a címet: teljes szinten kevesebb mint 8 százalékos részesedésük van, a 3,5 hüvelykes kategóriában pedig egyeduralkodó a Western Digital és a Seagate párosa.

 

A japán cég a hibrid meghajtók gyártása mellett tett ígéretet, most pedig megérkezett az első ilyen merevlemez. Ez a világ első modelljét másolta, ami a Seagate nevéhez fűződik: kiábrándító teljesítmény, magas áron.

 

Bár az Intel és a WD is egyetért abban, hogy a HDD:NAND kapacitások aránya 20:1 kell legyen, a Seagate után most a Toshiba is 125:1 számokkal dolgozik. Az 1 terabájtos HDD-hez párosított 8 GB NAND flash kettőse a FutureMark Vantage tesztjében 80 MB/másodpercet és 16 000 pontot ért el. A rossz eredményt tovább tetézi a meghajtó 9,5 milliméteres vastagsága is. A modell használatósága erősen kérdéses, hiszen modern notebookokba túl vastag, asztali gépekbe pedig túl lassú.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.