Hirdetés

1 TB-os optikai lemez a TDK-tól



|

A prototípus 32 rétege összesen 1024 gigabájt adatot képes tárolni, és olyan, mint egy Blu-ray-lemez.

Hirdetés

Az elmúlt héten rendezték Japánban a CEATEC 2010-es kiállítást, amelyen a TDK megpróbálta egy feltűnő újdonsággal felhívni magára a figyelmet. Ez az újdonság egy olyan optikai lemez, amely 1 terabájtos: az optikai adattárolóra valóban 1024 gigabájt adat fér.

 

A prototípus összesen 32 réteggel rendelkezik, oldalanként 16-tal. Mindegyik réteg 32 GB adat tárolására alkalmas. A rekorder adathordozó több mint kétszer olyan vastag, mint egy hagyományos Blu-ray-lemez.

 

Ennek ellenére ugyanazokból az anyagokból készült, mint a BD-lemezek, illetve ugyanaz a sugár képes is olvasni. A TDK pillanatnyilag adatmentési célokra hirdeti legújabb vívmányát, azonban kérdéses, hogy a boltok polcairól mikor lesz levehető: a gyártónak egyelőre az első megrendelésekre kell várnia.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.