Hirdetés

1 terabájtos 3,5" SSD az OCZ-től



|

A gyártó frissítette Colossus SSD sorozatát.

Hirdetés

A nagyvállalati szegmensbe szánt OCZ Colossus azon ritka SSD meghajtók közé tartozik, amely az asztali gépekbe szánt merevlemezekhez hasonló 3,5 hüvelykes tokban foglalnak helyet. A Colossus széria nem csak ebben különleges, hanem tárkapacitás kínálat szempontjából is bővebb a választék -- a legkisebb modell 128 gigabájt-, a legnagyobb 1 terabájt adat tárolására alkalmas -- mint ami az otthoni felhasználók számára jelen pillanatban elérhető.

 

ocz_colossus_lt_01_k.jpg
 

 


A frissített, Colossus LT névre hallgató egység 34 nanométeres MLC NAND Flash memóriaelemekre épül, amit két Indilinx vezérlővel, belső RAID technológiával és 128 megabájt gyorsítótárral fejeltek meg a mérnökök, aminek eredménye a SATA II szabvány korlátait feszegető másodpercenkénti 260 megabájtos olvasási sebesség. Ez az érték a korábbi Colossus egységekhez képest változatlan maradt, de az olvasás közbeni átvitel másodpercenként 140-ről 240-re nőtt, emellett a 4K-s véletlenszerű írás-olvasás közben mért 15000K IOPS is több, mint a korábbi 14200-as érték.

 

ocz_colossus_lt_02.jpg
 

 


A SATA II csatolófelületű meghajtók ára tárkapacitástól függően a következőképpen alakul: 120GB - $399, 250GB - $799, 500GB - $1549, 1TB - 2875 Euro.

Az OCZ Colossus LT modellekre a gyártó három év garanciát vállal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.