Hirdetés

1 terabájtos SSD a PCI Express aljzatban



|

Elképesztően fürge az OCZ Hannoverben most bemutatott háttértára.

Hirdetés

Az OCZ a CeBIT-en bemutatta a Z Drive megnevezésű SSD meghajtóját, amely nem kevesebb, mint 1 terabájtnyi adatot képes tárolni.

 

Az eszköz egyik érdekessége az, hogy nem SATA-porton keresztül csatlakoztatható az alaplaphoz, hanem egy PCI Express x8 aljzatot foglal el. Az eszköz beépített RAID vezérlővel rendelkezik, illetve 256 megabájtnyi gyorsítótárral lett felvértezve. Ezen kívül látható, hogy a meghajtó nem éri be a bővítőhely által leadott feszültséggel, még további két Molex-csatlakozó által szállított energia is szükséges a működtetéséhez.

 

ocz-zdrive-1.jpg

 

Az OCZ szerint az átlagos fájlmásolási sebessége 500-600 megabájt/másodperc körül van, így jelen pillanatban talán ez a leggyorsabb adattároló, amelyet asztali számítógépbe egyáltalán építeni lehetséges. A képen látható modell még nem végleges, a cég szakemberei továbbra is dolgoznak az egység hűtésének tökéletes megoldásán.

 

A gyártó nem árulta el, hogy a Z Drive mikortól kezdve lesz elérhető, illetve milyen áron, de igencsak valószínű, hogy nem lesz olcsó mulatság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.