Hirdetés

1 terabájtos SSD már ultrabookokba is



|

A Samsung még idén piacra dobja a villámgyors terméket.

Hirdetés

Ma délután a Samsung kiváló bejelentéssel rukkolt elő a minden ízében prémium kategóriás, ám nem Mac OS X operációs rendszert futtató noteszgépekre a jövőben pályázóknak. A gyártó friss terméke a meglévő 840 Evo családjának legújabb tagja, továbbá a világ első 1 terabájt tárolókapacitást kínáló mSATA SSD-je.

Hirdetés


Összehasonlítási alapul a hardver méretre körülbelül egy 2,5 colos SSD negyede, a 8,5 grammos kütyü vastagsága 3,85 mm. A 840 Evo család új tagja 10 nanométeres csíkszélességű modulokat használ: összesen négy tokozásban és 16 rétegben találhatóak benne az egyenként 128 gigabites lapkák. Végfelhasználói szempontból ennél érdekesebb, hogy az eszköz másodpercekénti olvasási és írási sebessége 540 / 520 MB, plusz a Samsung mellékelt szoftverét feltelepítve a szekvenciális olvasás elérheti az akár 1000 MB/s tempót is.


A Samsung állítása szerint az új szilárdtest-meghajtója még idén elérhetővé fog válni, ám a várható árát nem merték elárulni a sajtósok.


(Forrás: Tom's Hardware)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.