Hirdetés

10 GB memória kerülhet a csúcs GeForce-ra



|

A frissített Titan mellett hamarosan bemutatkozhat a dupla GPU-s GTX 790 is.

Hirdetés

Az új Radeon videokártyák remek ár/érték aránya miatt a tavalyi év végén az összes kategóriában kellemetlen helyzetbe került NVIDIA csattanós pofonokkal indíthatja a 2014-et, az elkövetkező három hónap során ugyanennyi új videokártyával állhat elő a gyártó.

 

Hirdetés


A pletykák szerint a legnépszerűbb újdonság a teljesítményre körülbelül a GTX 650 Ti Boost és GTX 660 közé eső GTX 750 Ti lehet, amely érdekességét a vadiúj Maxwell architektúra használata adhatja. Ezen felül sokak figyelmét felkeltheti még a GTX Titan Black Edition is, amely a híresztelések alapján annyiban különbözik majd a megszokott modelltől, hogy 3 helyett 6 GB GDDR5-ös memóriával rendelkezhet; a talán februárban bemutatkozó termék ára 999 dollárnál kezdődhet.


Az igazi meglepetést ettől függetlenül a GTX 790 jelentheti, ugyanis a pletykák alapján a dupla GPU-s szörnyeteg lényegében kettő darab GTX 780 Ti egyetlen NYÁK-ra zsúfolva. Az állítólag ~300 wattos TDP-jű kártyában összesen 4992 darab CUDA mag dolgozhat, a GDDR5-ös fedélzeti memóriájának kapacitása pedig 10 gigabájt (2× 5 GB, 2× 320 bites memóriabuszon) lehet. A pletyka alapján márciusban leleplezésre kerülő hardver várható árát még senki sem merte megsaccolni


(Forrás: VideoCardz, TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.