Hirdetés

10 millió Raspberry Pi talált gazdára



|

Amikor 2012-ben megjelent, az első napon 100 000 darab fogyott a Raspberry Piből.

Hirdetés

Immáron több mint 10 millió darab fogyott el az eltelt 4,5 év alatt a Raspberry Piből, a hitelkártya méretű számítógépből. Ezzel a valaha volt legnépszerűbb brit számítógép. 

Hirdetés

A Raspberry Pi a brit rekordot már februárban elérte a 8 milliós darabszámmal, amikor megelőzte Alan Sugar Amstrad PCW-jét. Most tovább növelte az előnyét. 

Eben Upton, a Raspberry Pi ügyvezetője és létrehozója elárulta, hogy a Pi a kezdetektől a hobbistákat akarta kiszolgálni, egyszerűen módosítható és olcsó számítógépeket biztosítva. 

2012-ben a megjelenése napján 100 000 darab talált gazdára a Raspberry Pi 1-ből. A gép azóta már a Nemzetközi Űrállomáson is járt. 

A Raspberry Pi 3 idén februárban érkezett meg, ez volt az első olyan modell, amely beépített WiFi-vel jött. Várhatóan ez marad a cég zászlóshajója a következő 3-4 évben, a legolcsóbb pedig a Pi Zero, 4 fontért. 

Új modell most nem várható, de szoftverfrissítés még a hónap vége előtt jön. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.