Hirdetés

10 százalékkal drágulhatnak az alaplapok



|

Akárcsak tavaly, úgy idén március végére is megdrágulhatnak az alaplapok.

Hirdetés

A Digitimes információi szerint az alaplapok árai az idei első negyedév végére - tehát március utolsó napjaira - a mostanihoz mérten 10 százalékkal is megemelkedhetnek. A helyzet hasonló, mint a tavalyi évben.

 

2011. elején az alaplapok árai 5-10 százalékkal emelkedtek az alapanyagok drágulása miatt. A helyzetet nem segítette a munkaerőhiány sem, ezt pedig a Japánban bekövetkezett tragikus földrengés súlyosbította (ekkor újabb 3-8 százalékkal drágultak). A mostani állapot szerint hasonló áremelkedésre kell számítani, ugyanis Kínában hiány van a munkaerőből, illetve a réz ára is megugrott.

 

Ennek ellenére a legtöbb gyártó optimista, és a becslések szerint mindenki azt várja, több alaplapot ad el az idei első negyedévben, mint a tavalyi utolsóban. A Gigabyte például 20 százalékos pluszt tűzött ki maga elé.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.