Hirdetés

100 fontos laptopot mutatott be az Asus



|

A Computex látogatói már megtekinthették az olcsó masinát.

Hirdetés

Jonney Shih, az Asus elnöke alaposan felkavarta a kedélyeket, mikor bejelentette a Computexen az új, 100 fontos (mintegy 168 dollár) laptopot.

A szóban forgó készülék mindössze 120×100×30 milliméteres és tömege 900 gramm, ezért is jelentette be úgy Mr. Shih, mint a legolcsóbb és legkönnyebben használható PC-t. Az OLPC (laptopot minden gyermeknek) projektet idéző kis méretű noteszgépen speciális Linux kiadás fut, mely felületében igen közel áll más asztali Linux disztribúciókhoz és a Windowshoz is. A tájékoztatón elhangzott, hogy egy MS Office kompatibilis irodai szoftver is része a csomagnak (vélhetően az OpenOffice lehet az).

 

Asus olcsó laptop
Asus olcsó laptop

 

Az OLPC projektet azért hozták létre, hogy a fejlődő országok gyermekei számára megfizethető eszközt adjanak a tanuláshoz. Megjegyzendő, hogy ehelyett a fejlett országok gyermekei és felnőttjei gazdagodtak egy második noteszgéppel a netbook láz kitörése nyomán. Az ASUS újdonsága valóban viszonylag közel jár az OLPC projekt nyomán kitűzött 100 dolláros álomhatárhoz, de nem csak a fejlődő országokban, hanem világszerte kapható lesz.

Néhány könnyítés révén tarthatja az alacsony árat az ASUS. Ezek közé tartozik a kis kapacitású, 2 GB-os flash meghajtó, rajta az operációs rendszerrel. Sajnos a bemutatón nem hangzott el, hogy miféle CPU található a világ legolcsóbb laptopjában, annyi tudható még, hogy a memória mérete 512 MB.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.