Hirdetés

100TB-os okostelefon és a HP szuperszámítógépe



|

A HP számítógépekhez tervezett újításai az okostelefonokat is forradalmasíthatják.

Hirdetés

Az elmúlt néhány évben a HP egy újfajta memórián dolgozott, ami kiváltaná a DRAM-okat és a flash tárolókat. A memristorok nemcsak gyorsabbak és kevesebb energiát használnak elődjeiknél, de a számítógép kikapcsolt állapotában, áramellátás nélkül is képesek adatokat megjegyezni. Végre az is kiderült, hol láthatjuk majd viszont ezt a fejlesztést: egészen pontosan a Machine munkacímen futó szuperszámítógépekben.

Hirdetés

Ezek lehetnek majd a jövő szerverei, a memristorok mellett a HP saját fejlesztésű processzorai és egy egyedi operációs rendszer képezi alapjukat. A szebb napokat is látott amerikai cég az InfoWorld értesülései szerint közben azon is dolgozik, hogy ezeket a technológiákat hordozható eszközöknél is felhasználhassák. A jövőben tehát számíthatunk arra, hogy megérkeznek az első 100TB-os tárhelyt kínáló okostelefonok is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.