Hirdetés

11k-s mobil kijelzővel támad a Samsung



|

A 2018-ra várható 11k-s mobil megjelenítő 2250 ppi képsűrűségével 3D hatást is nyújt.

Hirdetés

Miközben egyesek még mindig nem győznek ámulni a 4k-s kijelzők minőségén, a Samsung még nagyobb szabású terveket dédelget. A napokban megrendezett tizedik Display Field National Research Development Business General Workshop konferencián beszéltek legújabb céljukról, a 11k-s mobil megjelenítőről. Az EnDK munkacímű projekt 13 dél-koreai és külföldi partnercég bevonásával zajlik és várhatóan 2018-ra hozhat eredményt.

 

Hirdetés

 

A valószínűleg 16:9-es képarányú mobil kijelző Chu Hye Yong ügyvezető igazgató elmondása szerint 11264 x 6336 pixeles felbontás nyújt majd. 2250 ppi képsűrűségével a jelenleg futó quad-HD paneleket négyszeresen is felül múlja. Az óriási mennyiségű összezsúfolt pixel egyébként a 3D-re is jó hatással van, mint ahogy azt a Samsung Galaxy Tab S esetében is láthattuk. Megfelelő tartalommal könnyen elérhető a térhatás ilyen minőségben, akár speciális szemüveg nélkül is.

 

 

A Samsung egyébiránt nem kisebb támogatót talált a fejlesztéshez, mint a dél-koreai kormányt. Öt év alatt összesen 26,5 millió dollárt fektetnek be hivatalosan az ipar és az oktatási rendszer bevonásával zajló munkálatokba. A Ministry of Science által vezetett GIGA Korea projekt részeként futó EnDK 11k-s mobil kijelzőkkel a 2018-as pyeongchangi téli olimpián kívánják lenyűgözni a világot. Bár most is vannak hangok, akik szerint a 2250 ppi és a 11k már túl sok, nem lehet majd kihasználni, mi azért kíváncsian várjuk, mikor terjed el a technológia mindennapi használatra is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.