Hirdetés

12 nm-es lesz az NVIDIA Volta GPU-családja



|

A TSMC gyártja majd a chipeket, amelyek valamikor 2018-ban érkezhetnek meg.

Hirdetés

Az NVIDIA következő-generációs GPU-architektúrája a Volta, amely furcsa módon a robotautókba való Xavier processzorral debütált először. Azonban a nevet inkább a fogyasztóknak szánt GPU-k és videokártyák kapcsán ismerjük majd meg. 

Hirdetés

Ezek valamikor 2018-ben érkeznek meg. A chipek gyártásáról ezúttal is a TSMC gondoskodik, de immáron az új, 12 nm-es FinFET technológiával, amely jelenleg is fejlesztés alatt áll. 

A TSMC jelenleg a 16 nm-es FFC eljárással dolgozik, ami 2015 közepén debütált, majd tavaly már sorozatgyártásban ontotta a lapkákat, például az NVIDIA GP104-es GPU-ját. 

Mindez egyébként könnyen azt is jelentheti, hogy az NVIDIA megpróbál idén és jövőre kitartani a GeForce GTX 10-es szériával és a Pascal GPU-kkal, annak ellenére, hogy az AMD igyekszik a második negyedévben érkező Vega szériával borsot törni a riválisa orra alá. 

A Volta architektúra halmozott DRAM technológiákkal újíthat, mint például a HBM2 - de a GDDR6-os szabvány is képben van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.