Hirdetés

128 GB RAM-rekord a PC Worldben



|

Megépítettük eddigi legerősebb gépünket, hogy megmutassuk, mire elég a rengeteg RAM. A magazinunk mellé többek között a Kasperksy friss internetbiztonsági csomagját is ajándékba adjuk.

Hirdetés

Szeretjük a rekordokat, a rekorddöntéseket pedig még inkább. Minden kornak megvoltak a mérföldkövei. Máig emlékszünk az első 1 GHz-es processzorunkra, 1 GB-os és 1 TB-os háttértárunkra és még hosszasan folytathatnánk a sort. A memóriát tekintve viszont mintha megtorpantunk volna az utóbbi időben: a szerencsésebbek már jó ideje 8, netán 16 GB-os gépekkel dolgoznak, pedig egy ideje a 32 és a 64 GB-os RAM kitek is elérhetőek a piacon. Mi most ugrottunk néhány lépcsőfokot, és legújabb számunkban egy 128 GB RAM-mal rendelkező konfigurációt állítottunk össze, hogy kiderüljön van-e értelme ilyen irdatlanul sok memóriára. A válasz kiderül a magazinunkból, valamint az is, hogy jelenleg mennyi RAM az ideális az asztali számítógépeknél.





A novemberi lapszámunkban ezen felül 42 különböző terméket teszteltünk a karácsonyi szezonra felkészülve, több termékkategóriában is megkeresve a legjobb vételeket. A csúcstelefonok összehasonlító tesztünkben például az iPhone 6s, a HTC One (M9), a Huawei Mate S, az LG G4, a Samsung Galaxy S6 Edge, a Sony Xperia Z5 és a Xiaomi Mi Note Pro küzd meg egymással egy epikus csatában.





Ezen felül megnéztük, hogy melyek a legjobb pénztárcabarát ATX-dobozok, miniatűr számítógépek, okosórák és 4K tévék. Mivel a Full HD-nál négyszer nagyobb felbontású tévék bezuhant az elmúlt hónapokban, sikerült 6 darab 300 ezer forint alatti modellt beszereznünk, amelyeket több szempont alapján küldtünk egymás ellen. Cikkünkből kiderült, hogy melyik gyártókat illeti dicséret, valamint hogy vajon egy UHD tévé mindig jobb-e, mint egy Full HD-s.





Tippjeink segítségével pedig megtudhatod, hogy miként takarékoskodhatsz a mobilnettel, hogyan titkosíthatod a féltett adataidat, hogyan készíthetsz házilag nagyimobilt, és hogy miként pofozhatod ki a Windows 10, kijavítva az új operációs rendszer legnagyobb hibáit.





A lap mellé ezúttal is ajándékba adjuk a legjobb vírusvédelmi szoftvereket, valamint a PC World magazin vásárlói ingyen letölthetik legújabb Office mesterképzés különszámunkat, és e havi teljes verzióinkat, az Ashampoo Photo Commander 12 mindenes képmenedzsert, valamint a Kaspersky internetbiztonsági csomagjának a friss verzióját, amit olvasóink fél évig ingyen használhatnak.



További témáink részletesebben:

Adataink lakat alatt

Rejtsd el velünk a kíváncsi szemek elől jelszavaidat, illetve a számítógép vagy a mobilkészülék minden adatát. Bemutatjuk a titkosítóprogramok megoldásait és használatukat.

Mini-PC-k

Olcsó és gyors, mégis miniatűr: három olyan asztali számítógépet teszteltünk, amelyeket egy mozdulattal elrejthetünk monitorunk mögött.

Adattárolás csúcssebességen

Már az SSD-t is lassúnak találod? Áttörheted az akadályt, sőt, a jövő tárolóinál is gyorsabb Solid State Drive-od lehet már ma, csak ki kell használnod PC-d rejtett tartalékait.

Milyen táblagépet vegyél karácsonyra?

Már régóta tervezed egy táblagép beszerzését, ám a hatalmas kínálat eddig eltántorított a vásárlástól? Erre figyelj választáskor.

Írásainkról bővebben a részletes tartalmi leírásban olvashatsz. A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán (a teljes verziók és a digitális magazinok a DVD-s változatnál érhetőek el). Ha belelapoznál a lapba, akkor azt is megteheted, ha ellátogatsz a galériánkba.

Illusztráció: Molnár Márti

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.