Hirdetés

15 éves az IBM ThinkPad



|

Tizenötödik születésnapját ünnepli az IBM ThinkPad.

Hirdetés

 

thinkpad.jpg

Tizenötödik születésnapját ünnepli az IBM ThinkPad néven közismertté vált noteszgép-szériája. Az első ilyen gép 1992. júliusában jelent meg a piacon.

 

Bár az akkori IBM 2521, későbbi nevén a 700T inkább hasonlított tábla-PC-re, a készülék már büszkén viselte a ThinkPad-logót. Érdekesség, hogy az első olyan ThinkPad, amely már összecsukható, a mai noteszekkel megegyező kialakítású volt, csak hónapokkal később, október 5-én jelent meg.

 

A 700T egyébként egy 20 megahertzes 386SX processzort kapott, 4 MB memóriával, és 10 inches monokróm kijelzővel rendelkezett, modeme pedig 2,4 kilobites adatátvitelre volt képes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.