Hirdetés

16-magos Ryzen CPU közeledik



|

Az Intel HEDT sorozatának állíthat riválist az AMD: júniusban jöhet a 16-magos Ryzen processzor.

Hirdetés

Igazi szörnyeteg fejlesztésén dolgozik a jelentések szerint az AMD. Az új processzor a Ryzen márkajelzés alatt indulna, és az Intel HEDT sorozatának jelentene riválist. Ennek jegyében 16-magos lesz. 

Hirdetés

A szivárgások alapján a processzor nem a jelenlegi kétcsatornás AM4 foglalatot használja majd. Ehelyett az SP3-as, Naples-alapú szerverfoglalat egy lebutított, SP3r2-es kiadására épít. Ez a foglalat és maga a chip négycsatornás lenne. 

Ez egyébként egy LGA-alapú foglalat, amit az Intel - és a Naples - is használ: az AMD azonban a fogyasztóknak szóló foglalatnál még nem vetett be ilyet. 

Az AMD értelemszerűen egy új, X399-es lapkakészlettel kísérné a processzort. Ezek valamikor júniusban mutatkozhatnak be. Sajnos a megjelenésükről, az árukról, az órajelekről vagy a fogyasztásról egyelőre még pletykák sincsenek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.