Hirdetés

162 ezer veszélyes aksit von vissza a HP



|

A tűzveszélyes lithium-ion akkumulátorok könnyen túlmelegedhetnek, megégetve a felhasználókat.

Hirdetés

A Hewlett-Packard (HP) és az Amerikai Termékbiztonsági Tanács közleménye szerint 162 ezer lithium-ion akkumulátort von vissza a a számítógép gyártó világszerte, amely alkatrészek a HP és a Compaq laptopokban kaptak helyett (az érintett modellek lentebb láthatók). 2010 májusa óta ugyanis 40 sérüléssel kapcsolatos bejelentés érkezett a vállalathoz, amelyek közül 7 égési, 1 a füst belélegzéséből adódó légzőszervi, illetve 36 tárgyi sérülésről szólt.

 



A Kínában gyártott tűzveszélyes alkatrészeket 2007 júliusától kezdve egy éven át árusították az amerikai elektronikai szaküzletekben, illetve a hp.com és a hpshopping.com oldalakon, amelyeken keresztül akár hazánkba is kerülhettek problémás akkumulátorok. Ha valaki megtalálja a felső táblázatban a készülékét, az a HP oldalán kérdezheti le, hogy vajon veszélyes-e az eszköze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.