Hirdetés

185 terrabájt adat fér el a Sony új kazettáján



|

Ez 74-szer annyi, mint amennyit egy átlagos mágnesszalag tárolni tud.

Hirdetés

A kazettás magnók kora ugyan már régen leáldozott, de a mágnesszalagokat továbbra is előszeretettel használják a cégek, kormányzati szervezetek adattárolásra és archiválásra. Annál is inkább, mivel a szalagok sokkal olcsóbbak, energiatakarékosabbak és megbízhatóbbak, mint a lemezes tárolórendszerek.

Hirdetés

A Sony hétfőn mutatott be egy egészen elképesztő mágnesszalagot, amelyen négyzethüvelykenként 18,5 gigabájtnyi adatot lehet tárolni. Több, mint ötször annyit, mint az eddigi rekorderen, amelyet az IBM mutatott be 2010-ben és 74-szer annyit, amennyi egy átlagos tárolószalagon elfér.

Ilyen adatsűrűség mellett egy kis kazettán akár 185 terrabájt adat is tárolható. Nem rossz egy olyan technológiától, amelyet több mint 60 évvel ezelőtt fejlesztettek ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.