Hirdetés

OKI C5800dn nyomtató teszt



|

A szamurájgyorsaságból mára is maradt valami: az OKI C5800 percenként 26 színes oldallal is elbánik.

Hirdetés

Nem mondhatnánk, hogy sokat újítottak a készülék megjelenésén az első inline rendszerű OKI nyomtatómodell óta. Nagy alapterület és súly, viszont igen masszív felépítés jellemzi az OKI 5800-at. Csupán szöveges kijelzővel rendelkezik, de az - csakúgy, mint a meghajtó program - honosított.

 

 

okic5800_.jpg

 

A gyártótól megszokott módon belül egy négy alapszínű, inline elrendezésű, lézer jellegű, de mikro led alapú megvilágítással dolgozó nyomtatómű található. Az inline architektúra lényege, hogy sorban egymás után halad át a négy festékezőn a papír, egyenes útvonalon, ennek köszönhető az igen nagy nyomtatási sebesség színesben is. Percenként 26 színes vagy 32 monokróm oldal nem kevés, és a hivatalos specifikációknak megfelelőnek bizonyult a gép sebessége a valóságban is. Mindössze egy perc alatt elkészült 10 oldalas színes mintaanyagunkkal (600 dpi felbontással). Az első oldal nyomtatása csupán mintegy 10 másodperc, de egészen alvó állapotból indítva ugyanerre fél percet kellett várnunk.

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!


A konstrukció előnye, hogy -- lézer jellegű nyomtatók esetében egyedülálló módon - hosszú, legfeljebb 120 centiméteres, A4 szélességű papírra (bannerre) is nyomtathatunk. A masszív mechanika és az egyenesre beállítható papírút névkártya papír használatát is lehetővé teszi a kézi adagolóból. Alapkiépítésben 300 lapos papírtálca jár a készülékhez, mely további 500 lapos fiókkal bővíthető. A papírtakarékosság érdekében automata kétoldalas nyomtatásra is képes a készülék.


Legfeljebb 1200×600 dpi felbontásra képes a nyomtatómű, melyet szoftveresen javíttathatunk vele tovább. Meghajtó programból bekapcsolható a fényképnyomtatás funkció, melyen érzésünk szerint javítottak valamelyest. Lézer jellegű készülék lévén így sem egy kifejezett fotónyomtató a C5800, de üzleti- és marketing illusztrációs anyagokhoz, borítófotókhoz teljesen megfelel.


USB 2.0 és Ethernet egyaránt van a gépben, így a nagy teljesítményt egy kisebb iroda is ki tudja használni. A készülék jelenlegi bruttó kiskereskedelmi ára 203 000 Ft.

 

 Adatok:

  •  USB 2.0 és Ethernet csatlakozás
  • LED nyomtatási technológia (lézernyomtató minőség)
    1200×600 dpi fizikai felbontás
  • ProQ2400 felbontás növelő üzemmód
    Fotójavítás opció meghajtó programban
  • Percenként 32 monokróm vagy 26 színes oldal nyomtatása
    Gazda alapú nyomtatási rendszer (GDI)
  • 64 MB memória (320 MB-ig bővíthető)
  • Windows és Mac kompatibilitás
  • Nagy, 60000 oldalas havi terhelhetőség

 

Értékelés:

 

OKI C5800dn
Előny: Élenjáró sebesség, helyszíni garancia, jó papírkezelés, masszív mechanika, kétoldalas nyomtatás
Hátrány: Nagy és nehéz, zajos, teljesen hideg állapotból lassan melegszik be
Teljesítmény: 98
Szolgáltatás: 91

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.