Hirdetés

2 milliárd HDD-t adott el a Seagate



|

Ezt a mérföldkövet több mint 32 év alatt sikerült elérnie a merevlemez-gyártónak.

Hirdetés

A merevlemezek piaca az utóbbi évben lejtőre került, a Seagate azonban az egyik olyan cég volt, amely életképes maradt mind a mai napig. Ami azt illeti, a "merevlemezválság" egészen sokat segített a Seagate-nek. A vállalat most egy új mérföldkövet ünnepelhet: sikerült leszállítania immáron 2 milliárd HDD-t.

 

A Seagate 1979-ben alapult, és 28 évbe telt, mire az első 1 milliárdot eladták. 2008. április után mindössze 4,5 évre volt szükségük az újabb 1 milliárd leszállításához.

 

Mindebből jól látszik, hogy még az SSD-k térhódítása mellett is mennyire gyakoriak a merevlemezek, illetve mekkora igény mutatkozik irántuk. A Seagate - amely szemben a rivális Western Digital alá tartozó Hitachival, nem hisz a héliumos technológiában - egyébiránt 2010. októberben ünnepelte az 1,5 milliárdos eladási rekordját.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.