Hirdetés

2 terabájtos háttértár 7200-as fordulaton



|

A Hitachi után a Western Digital is bemutatta legújabb háttértárát.

Hirdetés

Augusztus elején ismerhettük meg a legújabb Hitachi merevlemezt, amely a világ első olyan 2 terabájtos háttértára volt, amely 3.5 colos méretben akár 7200-as fordulatszámra is képes volt: ez a Deskstar 7K2000 HDD. Azóta eltelt egy hónap, és a méltán híres Western Digital is bemutatta ugyanilyen paraméterekkel rendelkező termékét.

wdcaviar2tb.jpg

Western Digital Caviar Black 2TB


A Western Digital Caviar Black 2 TB HDD tárnyérja ugyanis szintén 7200-as fordulatszámon tud pörögni maximum, ráadásul a SATA 3 Gb/s interface-ét használja, amelyhez 64 megabájt cache is tartozik. Ezek együtt biztosítják a rendkívül gyors adatforgalmat.


A WD háttértár pontos modellneve WD2001FASS, és a gyártó állítása szerint megduplázódott a feldolgozási sebesség az előző termékekhez képest. A Caviar Black 299 dolláros áron kezd a piacon hamarosan, a termék adatlapja pedig itt olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.