Hirdetés

20 éve az ipar szolgálatában a Toughbook noteszek



|

A vállalat külön gyárat húzott fel Japánban a strapabíró termékek gyártásához.

Hirdetés

1996 óta segítik a szélsőséges környezeti körülmények között dolgozó felhasználók, katonák, mérnökök, olajipari szakemberek munkáját a Panasonic strapabíró Toughbook és Toughpad mobil eszközei, melyeket a piac igen pozitívan értékel. A VDC Research legfrissebb adatai szerint a Panasonic kimagaslóan vezeti a robusztus kialakítású, mobil eszközök európai piacát. A bevétel alapján 2015-ben 66 százalékos piaci részesedést ért el a strapabíró notebookok és hibridek szegmensében, és a strapabíró tabletek kategóriájában is 59 százalékos részesedést mondhat magáénak.


Hirdetés


2016. szeptember 26-án ünnepelte huszadik évfordulóját a Panasonic Toughbook, de azok a fejlesztések és értékek, amelyek életre hívták, korábbra datálódnak. A Panasonic ugyanis közel harminc éve, 1987-től gyárt hordozható számítógépeket, és a vállalati ügyfelek visszajelzéseire figyelve már akkor felismerte, hogy a piacnak szüksége lenne kimondottan robusztusra tervezett, professzionális színvonalú, strapabíró mobil számítógépekre, amelyek fenntartási összköltsége - állóképességüknél fogva - szintén kedvező.


Mérföldkövek a "kemény" felhasználásban

Alapos tervezést követően a Panasonic külön gyárat épített Japánban, Kobe városában, ahol a strapabíró mobil eszközök készülnek. A gyártás beindításához azonban az ügyfél-visszajelzések meghallgatásán túl szükség volt professzionális kutatásra és fejlesztésre is a megfelelő technológiák előállításához, amelyek nem hagyják cserben a "kemény" mobil felhasználókat, dolgozzanak azok bármilyen embert és gépet próbáló körülmények között is.


Panasonic CF-41


Mindennek eredményeként Toughbook termékcsaládjában a Panasonic olyan megoldások és technológiák sorát mutatta be elsőként a világon, amelyek azóta is mérvadóak a strapabíró mobil eszközök gyártásában. A Toughbook család őse, a CF-41 például a világ első, beépített CD-ROM-meghajtóját tartalmazó, és magnéziumötvözetből készült burkolatú notebookjaként debütált 1994-ben, amelyet további technológiai újítások követtek:


1996 - A Panasonic bemutatta a Toughbook termékcsalád első modelljét, a por- és nedvességálló CF-25-öt, amelyben az sem tett kárt, ha 70 cm magasságból leejtették.

1999 - Utóda, a CF-27 a mobil számítógépek körében a világon elsőként beépített GSM és WAN hálózati képességekkel bírt, és érintőkijelzős változat is készült belőle.

2003 - A Panasonic elsőként mutatta be a kifordítható érintőkijelzőt, amely a ma népszerű, hibrid laptopok kifejlesztéséhez nyitott utat.

2008 - A Toughbook CF-U1 a világ első, strapabíró és ultrahordozható, teljes Windows operációs rendszert futtató PC-jeként lépett színre, amelyen vonalkód- és ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott

2012 - Megjelent az első, Windows alapú Toughpad strapabíró tablet

2016 - A Panasonic bejelentette a világ első, teljesen strapabíró kialakítású hibrid laptopját, a CF-20-at



Tesztelés tankkal, vízzel, robbantással

A Toughbook és Toughpad eszközei számos, kínzásnak is beillő teszten mennek keresztül, hogy a gyakorlatban is bizonyítsák, szigorú specifikációiknak megfelelően teljesítenek, ellenállóak az ütéssel, a porral, a folyadékkal, a szélsőséges hőmérséklet-ingadozással és légköri nyomással, a rezgéssel szemben.



Emellett a szakújságírók is világszerte nagy kreativitással vetik alá különböző próbáknak a termékcsaládba tartozó notebookokat és tableteket - előfordult már, hogy vízbe dobták őket, robbantottak mellettük vagy tankkal hajtottak át rajtuk. Mindennek eredményeként a Toughbook kivívta a "világ legkeményebb laptopjának" címét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.