Hirdetés

20 millió ultrabook idén - gondban az Intel



|

Kijózanító számok láttak napvilágot az ultrabookok eladásaival kapcsolatban.

Hirdetés

Az ABI Research elemzőcég által publikált legfrissebb adatok kijózanító számokat tartalmaznak az Intel számára az ultrabookok eladásaival kapcsolatban. Bár számos fronton előreléptek az ultravékony noteszgépek 2012-ben, ha így folytatódik, nem mostanában érnek el komolyabb sikereket.

 

A jelenlegi helyzetben a notebook-szektornak mindössze 20 százalékát fedhetik le az ultrabookok, ez pedig pontosan a fele annak, amit az Intel várt. Szintén nem segít az ügynek, hogy a netbookoknak leáldozott, az a kevés, ami gazdára talál, pedig iskolákhoz kerül. További szálka az Intelnek, hogy a legnépszerűbb ultrabook a rivális MacBook Air.

 

Az ultrabookokon segíthet a Windows 8 érkezése, azonban csodát még az új operációs rendszer sem tehet. Az Intel számára újabb rivális a piacon az ARM, amely könnyedén szállíthat processzorokat a következő években az ilyen gépekhez.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.