Hirdetés

2009-ig tarthatnak az analóg tv-adások



|

Hirdetés

A Szenátus Kereskedelmi Bizottságának meghallgatásán, a műsorszolgáltatók képviselője elmondta, hogy az ipar készen áll arra, hogy teljesen átálljon a digitális technikára az elkövetkezendő négy évben. "A műsorszolgáltatók elfogadják, hogy a Kongresszus az analóg adások befejezéséhez 2009-et jelölte meg végső határidőként" - nyilatkozta Edward Fritts, a Műsorszolgáltatók Nemzeti Szövetségének elnöke és vezérigazgatója a Washington Postnak, majd hozzátette: "mi készen állunk".

Míg a törvényalkotás már áldását adta a változtatásokra, a Kongresszust még mindig kétségek gyötrik. Még számos kérdés vár megválaszolásra, többek között az is, hogy hogyan óvják meg amerikaiak millióit a technológiai váltás adta nehézségektől - írja TechNewsWorld. Conrad Burns szenátor elmondta, hogy míg a kormány készen áll az analóg technika teljes felszámolására, addig a polgárok mit sem tudnak arról, hogy a vezetőség gyakorlatilag működésképtelenné teszi televíziókészülékeiket.

Amikor az analóg TV-adások megszűnnek, az amerikai háztartások majdnem egy ötödében, vagyis mintegy 21 millió otthonban kell majd csatlakoztatni a készülékeket különféle átalakítókhoz, hogy azok használhatóak maradjanak a digitális műsorszórás korszakában is. Az analóg technika száműzésével, az amerikai kormánynak nagy lehetőség lesz a kezében, mivel a mobil szolgáltatók valamint más cégek is versengeni fognak majd a sugárzási jogokért. A Wall Street Journal szerint ezek a beruházások 10-30 milliárd dollár (körülbelül 2-6 billió forint) közötti költségvetésen mozognak majd - olvasható a WebProNews oldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.