Hirdetés

2012-ben kezdődik az AMD Trinity APU-k gyártása



|

2012. második negyedévében már piacra kerülnek az új APU-k.

Hirdetés

Az AMD Trinity kódnevű APU-i 2012. januárjában kerülnek sorozatgyártásba, és valamikor a jövő évi második negyedévben a piacra. Azt egyelőre nem tudni, hogy a lapkák pontosan mikortól lesznek elérhetőek, de várhatóan az Intel Ivy Bridge-dzsel egy időben.

 

A Trinity APU-k 32nm-es gyártástechnológiával készülnek, a fogyasztásuk maximum 35 watt. Maximum négy Piledriver maggal rendelkeznek (a Piledriver várhatóan 10-15 százalékkal gyorsabb a Bulldozernél), illetve beépített DDR3-2133-as memóravezérlővel. Az L2 cache mérete 4 MB, és integrált grafikus vezérlésként a Radeon HD 7000 segít be a munkába, DirectX 11-támogatással.

 

A Trinity a Comal platform része, amely a Sabine utódjaként születik meg. A Trinity-t a tervek szerint 2013-ban váltják le a Kaveri APU-k, amelyek x86-os Steamroller magokat használnak, és vélhetően már új gyártástechnológiával készülnek majd.

 

Képforrás: ComputerBase

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.