Hirdetés

2012-re csúszik az AMD Radeon HD 7000-es széria



|

Bár a gyártással is gondok vannak, akkora igény mutatkozik a HD 6000-es szériára, hogy az AMD részéről nincs értelme a sietségnek.

Hirdetés

Beigazolódni látszanak a PowerColor korábbi információi. A legfrissebb hírek szerint az AMD Radeon HD 7000-es grafikus kártyái valóban csak 2012. elején kerülhetnek a nyilvánosság elé. Ennek több oka is van, azonban az AMD-nek még így sincs oka panaszra.

 

Az AMD-nek két oka is van az új sorozat csúsztatására, amely eredetileg még idén megjelent volna. Az egyik, hogy a HD 6000-es széria iránt a vártnál jóval nagyobb igény mutatkozik, a rendelések teljesítése pedig már-már nehézkes. Mindez persze remek hír az AMD-nek, amelynek amúgy sem kell sietnie, hiszen az NVIDIA sem ad már ki idén új grafikus lapkát.

 

 

A Radeon HD 7000-es széria elodázásában azonban annak is szerepe van, hogy a TSMC-nek gondjai akadtak a 28nm-es gyártástechnológiával, a késés tehát nem csak az előző sorozat népszerűségének köszönhető. Újabb információk nem szivárogtak ki az új sorozatról, azonban néhány adatot már most is tudni.

 

Az új család két különböző architektúrára épül majd: az első megoldás a Radeon HD 6900-as szériát veszi alapul, ezeket Lombok és Thames néven kell majd keresnünk. Később az AMD bemutatja majd az első olyan videokártyáit, amelyek az NCG architektúrára épülnek. Ezt a Tahiti GPU használja majd, amely a Radeon HD 6990 helyetteseként léphet a piacra, New Zealand kódnév alatt.

 

Az új architektúra mellett az is valószínű, hogy az AMD bemutatja majd az XDR2-es memóriát, amelyet a Rambus fejlesztett, és állítólagosan a GDDR5-ös sávszélesség dupláját tudja, miközben 30 százalékkal kevesebb energiát használ. Az ellenben egyre biztosabbnak látszik, hogy idén már nem mutatkozik be a Radeon HD 7000-es széria.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.