Hirdetés

2012-től nincs több Samsung netbook



|

Az alacsonykategóriás mobilgépeket az ultrabookok váltják fel a koreai gyártónál.

Hirdetés

Az alacsonykategóriás, olcsónak mondható netbookok idejének végéről hosszabb ideje hallani. Az ilyen eszközök korszaka úgy tűnik, valóban a befejezéséhez közeledik, ugyanis a Samsung 2012-től nem gyárt több netbookot.

 

Az elmúlt évben viszonylag kevés új netbookot mutattak be, ráadásul azok a tabletekkel és az ultrabookokkal szemben is rendre alaulmaradtak. A Samsung elsőként döntött úgy, hogy befejezi a netbookok gyártását.

 

A CNET France birtokába jutott közlemény szerint a 10,1 hüvelykes gépek gyártását 2012. első negyedéve után állítják le véglegesen. Az új stratégia keretében a Samsung az ultrabookokra koncentrál majd. Egyelőre nem tudni, hogy hány gyártó követi a Samsung példáját, azonban a netbookok eltűnése kiránthatja a szőnyeget az Intel Atom processzorok alól.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.