Hirdetés

Meddig lesz még padlón a PC-piac?



|

IT elemzők szerint 2012-ben csak rendkívül szerény növekedést tud felmutatni a PC ágazat.

Hirdetés

Igaz ugyan, hogy idén világszerte 368 millió darab PC-t szállítanak le, de ez csak 4.4%-os növekedést jelent az előző évhez képest. 2013-ban viszont reményeik szerint elérik a 400 milliós álomhatárt. 

Sokak szerint a vásárlók jelen pillanatban kivárnak, a leendő PC-kben már teljesen új megoldásokat szeretnének látni. Kérdés persze, hogy a Windows 8 és az ultrabook-ok tudnak e annyit nyújtani, amivel a vásárlókat ismét a PC-k irányába tereljék.

A lanyha érdeklődést magyarázhatnánk a rossz gazdasági helyzettel, de az igazi okokat máshol kell keresnünk. Az utóbbi néhány évben a tabletek - és azon belül is az Apple iPad - jelentős mennyiségű vásárlóerőt szipkázott el a PC-ktől. Azzal mindenki tisztában van, hogy ezek az eszközök nem képesek (egyelőre) teljen helyettesíteni a laptopokat, ha komoly munkáról van szó (nem fut rajtuk a megfelelő szoftverállomány, nincs rendes billentyűzetük, kicsi a képernyő...), de mégis úgy tűnik, hogy az emberek szívesebben vásárolnak egy trendi tabletet, mintsem az elavult PC-jüket cseréljék le valami korszerű gépre.

Az Apple szerdán mutatta be az iPad 3-as gépét, minek következtében két órára le is állt az Apple online üzlete (annyi volt az érdeklődő). Nagyon sok felhasználó régebben levelezésre, internetezésre, illetve kapcsolattartásra használta a PC-t. Most ezeket a feladatokat tökéletesen el tudja látni egy tablet is, ráadásul sokkal kényelmesebben és gyorsabban, mint mondjuk egy laptop.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.