Hirdetés

2017 második felében jöhet a laptopokba az AMD Zen



|

Nem feltétlenül lesz külön chipset a notebookok alaplapjain.

Hirdetés

Az ExpreView értesülései szerint az asztali számítógépekben az idei év végén elérhetővé váló AMD Zen architektúra várhatóan 2017 második felében érkezik meg a laptopokba. Az információk alapján a noteszgépek alaplapjain nem feltétlenül kell majd helyet szorítani a külön lapkakészletnek, hiszen a Summit Ridge már önmagában System-on-Chip kialakítású, a beépített vezérlői bőven elegek lehetnek a laptopokban. Az asztali számítógépekbe szánt, AM4 foglalatos alaplapokra csak az extra vezérlőegységek miatt kerülnek még chipsetek.


Hirdetés


A chipset nélküli kialakítás rendkívül vonzó lehet majd a laptopgyártók számára: nem csak hogy csökkenti a tervezési és gyártási költségeket, de több hely maradhat az akkunak, a hűtésnek, vagy éppen a dedikált grafikus vezérlőnek. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a gyártók vajon megpróbálnak-e majd olcsóbb gamer laptopokat gyártani a Zen architektúrás APU-k és a Radeon RX 460 / RX 470 GPU-k kombinálásával, látszólag komoly igény lenne az ilyen termékekre.


(Forrás: WCCFTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.