Hirdetés

2020-ban már 5 nm-es chipeket gyárt a TSMC



|

2018 első felében indul a 7 nm-es chipek gyártása.

Hirdetés

Tajvan legnagyobb félvezető-gyártója, a TSMC folyamatosan halad a fejlesztésekkel, és így az újabb technológiák alkalmazásával. 

Hirdetés

Ennek köszönhetően ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2018 első felében már 7 nm-es eljárással készítik a chipeket. 

A cég azt is elárulta, hogy egy ettől újabb eljárást is tervbe vettek: 2020-ban kezdődik majd az 5 nm-es chipek gyártása. 

Jelenleg a lapkák tömeges termelését a 16 nm-es FCC (FinFET compact) eljárással végzik, és azt remélik, hogy a kategóriában a piaci részesedésük a tavalyi 40 százalékról 70 százalékra emelkedik idén. Rövidesen üzemben lesz a 10 nm-es gyártósor is. 

Ugyancsak sorozatgyártása kész lesz a második negyedévben az InFO technológia, amelynek az első nagy megrendelője az Apple lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.