Hirdetés

23,6 milliárd dollárnyi játékos-hardver talál gazdára idén



|

A Jon Peddie Research szerint a játékosoknak szánt hardverpiac komoly sikerek előtt áll.

Hirdetés

A Jon Peddie Research az egyik legújabb elemzésében azt vizsgálta, hogy hány ember költ drága hardverelemekre. A felmérésben minden olyan eszköz helyet kapott, amelyre a játékosoknak szüksége lehet, és a felsőkategóriában található, minimum 800-1000 eurós vételárral.

 

A kutatásban így helyet kaptak a legerősebb processzorok, a legújabb és legjobb grafikus kártyák, illetve a legfrissebb alaplapok is. Természetesen a speciális hűtési rendszerek, egerek, billentyűzetek, headsetek, Full HD-s és UHD-s kijelzők legdrágább darabjai is gazdagították a luxuslistát.

 

A JPR elemzése szerint a játékosoknak szánt hardverpiac nagy sikerek előtt áll. A várakozások szerint csupán idén 23,6 milliárd dollárnyi bevételt termel kizárólag ez a luxuskategória. A vállalat arról is szót ejtett, hogy a piac miközben átalakulóban van, számos irányban növekszik. A JPR számításai szerint jelenleg 54 millió olyan felhasználó van a világon, aki ennek a felsőkategóriának a vásárlói közé sorolható. Az előrejelzések azt mutatják, hogy ez a szám 2015-re 72 millióra nő.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.