Hirdetés

256 gigabájtos Blu-ray-lemez a Pioneertől



|

Mentési célokra is ideális lehet a 256 gigabájtos Blu-ray-diszk.

Hirdetés

A Blu-ray szabványa alapján egy új adathordozó lemez fejlesztésébe kezdett a Pioneer, amely immáron 256 gigabájtos kapacitást is kínálna egyetlen optikai korongon. A bravúros méretet úgy érik el, hogy egyenesen nyolc réteget használnak, ami konkrétan a duplája a Blu-ray XL négy rétegének, ami 100 gigabájtos kapacitásra elég. 

Hirdetés

A Pioneer ezen felül azt állítja, hogy a jövőben nagy valószínűséggel egy 512 gigabájtos, formázatlan kapacitású változatot is be tudnak majd mutatni. Kicsinek a mostani sem nevezhető, és 256 gigabájt már bőven elég nagy adatmentésekre, vagy egy komplett SSD tükrözésére. 

Az óriásméretű optikai lemezekkel korábban már a Sony és a Panasonic is próbálkoztak, azonban az ő 300 gigabájtos ArchivalDiscjükhöz speciális lemezmeghajtóra is szükség volt. Mivel a Pioneer a meglévő szabványokra épített, a gyártóknak könnyebb lesz az átállás. Nagy kérdés persze, hogy minderre mekkora szüksége van a piacnak, elvégre a Sony pont az optikai adathordozók iránti kereslet komoly visszaesésére panaszkodik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.