Hirdetés

256 gigabájtos SSD még idén!



|

A Samsung még idén forgalomba hozza legújabb háttértárát, amely a 256 gigabájtos kapacitás mellett nagy sebességű interfészt is kínál.

Hirdetés

Az új flash alapú szilárdtest-meghajtó prototípusát Tajpejben egy Samsung rendezvényen mutatta be a gyártó. Külsőre egy 9,5 miliméter magas, normál 2,5 hüvelykes merevlemez méretű eszközzel lesz dolgunk, melyet kifejezetten azért terveztek ilyen formájúra, hogy a normál merevlemezek lecserélése minél egyszerűbb lehessen.

0526samsungssd.jpg


A Samsung nyilatkozata alapján ez a meghajtó tovább erősítheti az SSD-k elterjedését, mivel az új technológia ellenzői eddig a limitált tárolókapacitást emlegették az egyik fő problémaként. Természetesen a technológia előnyei egyértelműek, hiszen az SSD a merevlemezekkel ellentétben nem használ semmilyen mozgó alkatrészt, például a megszokott pörgő mágneses felületet és az igen érzékeny olvasófejet. Az is tény azonban, hogy a sokak által fő preferenciának tartott bájtonkénti költsége jóval nagyobb mint az eddigi merevlemezeké, és ez a tendencia csak akkor változhat meg, ha az SSD-k elterjedése miatt kezelhetőbbek lesznek a gyártási költségek.


A most bejelentett új típus másodpercenkénti 200 megabájtos olvasási, és 160 megabájtos szekvenciális írási sebességgel büszkélkedhet. A Samsung közleménye szerint a forgalmazók számára az első kipróbálható modelleket már szeptembertől szállítják, és a tömeggyártás is biztosan elindul ez év végéig. Ugyanez a modell ráadásul az év legvégéig forgalomba kerül majd 1,8 hüvelykes változatban is, főleg szubnoteszek és hasonló, helyigényes eszközök számára.


Természetesen tudható az is, hogy nem a Samsung az első gyártó, aki elérte a 256 gigabájtos határt SSD gyártásával, mivel az amerikai Super Talent már áprilisban bemutatott egy ilyen kapacitású eszközt. Az azonban jóval vastagabb volt (12,5 miliméteres), és SATA I csatolófelülete csupán másodpercenként 65 megabájtos olvasási, és 50 megabájtos írási sebességet engedett meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.