Hirdetés

3 videókártya-tipp



|

Szeretnéd a PC-d előtt tölteni a téli estéket, de nem diavetítésre vágysz Low Quality-ben? Három VGA-t mutatunk, amikkel nem csinálsz rossz vásárt.

Hirdetés

Ha PC-s játék, akkor videokártyát kell vásárolni, az már csak a pénztárcánktól (és tápegységünktől, házunktól, az alaplaptól, CPU-tól, RAM-tól és játéktól) függ, hogy milyet is pontosan. Persze itt most sokat lehetne arról mesélni, hogy integrált GPU-val is jókat lehet játszani, hiszen fut rajta egy csomó indie-cím, kalandjáték, platformer vagy éppen a Quake III Arena, de mi azért most inkább a VGA-vásárlásban igyekszünk segíteni.


Hirdetés


Radeon RX 460

A Polaris 11-es GPU nem a legerősebb, sőt, az AMD nem is lőtt igazán a felsőkategóriára 2016-ban. Helyette az alsó és középkategóriát vette célba és noha zajos forradalmat nem hozott, azért kaptunk néhány jó kártyát. Ugyebár rossz VGA nincsen, csak rosszul árazott VGA, és kezdetben a 2 vagy 4 GB-os RX 460-nal is ez volt. Aztán a 2 GB-os modellek ára szépen bezuhant és máris ajánlhatóvá vált ez a belépőszintű, abszolút fejlett VGA. Túl komoly 3D-s teljesítményt ne várjunk tőle, de azért nem hagy cserben: MOBA és egyéb játékoknál simán viszi a FHD@HQ-t, a AAA címeknél pedig a közepes részletességet el lehet érni 30 fps-sel, illetve ennél sokkal többet is HD-felbontásban. A 4 GB-os kártyával kicsit szebb textúrákat kapunk néhány játéknál, de túl sok ezer forint felárat ez nem ér meg. Aki szeret barkácsolni és tuningolni, megfelelő VBIOS-frissítés után még kb. 10% extra teljesítményt is kipréselhet az RX 460-ból.



Radeon RX 470 4 GB

Még egy Radeonra fel kell hívnunk a figyelmet, ez pedig az RX 460-nál nagyságrendekkel erősebb RX 470. Ez már minden játékot könnyedén futtat FHD@60 fps-sel, sőt, a legtöbb esetben ez egészen magas részletesség mellett is elérhető. A AAA címek sem fognak akadozni még jó darabig és ehhez a tempóhoz a 4 GB is elegendő. Azért a 4 GB-os modellre hívjuk fel a figyelmet, mert ez 65 ezer forinttól kapható, ennyiért pedig nem igazán akad párja teljesítményben. Aki ennél többet is tud költeni VGA-ra, annak már jobban körül kell néznie, mert ott talál jó áron RX 480-at és GeForce GTX 1060-akat is.



GeForce GTX 1070

Egy nagyobb ugrással el is érkeztünk 130-140 ezer forinthoz, ahol már a GeForce az úr. Itt a GTX 1070-et emelnénk ki, ami az egyik legjobb ár/érték arányú felsőkategóriás kártya jelenleg. 3D-s teljesítménye lenyűgöző, WQHD-ben is elvárható a 60 fps teljesítmény maximális részletesség mellett, így már érdemes akár G-Sync monitort is választani hozzá. A GTX 1070 összesen 8 GB memóriával is gazdálkodhat, ami bőségesen elegendő, ráadásul még így sem fogyaszt borzalmasan sokat és a hűtése is csendes szinte minden gyártó esetében.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.