Hirdetés

300 GB adat fér a Sony és Panasonic korongjára



|

Idővel a Blu-Ray méretű háttértár akár 1 TB kapacitást is nyújthat.

Hirdetés

A brutális kapacitású merevlemezek rendkívül olcsóvá válásával a háztartások ugyan egyre kevésbé igénylik az optikai korongokat, azonban a rengeteg archív adatot hosszú időn keresztül tárolni kívánó vállalkozások esetében főként a megbízhatóság miatt nem optimális választás a winchester, többek közt a Facebook is éppen ezért kísérletezik optikai adathordozóra való rögzítéssel.
 

Hirdetés


A Sony és Panasonic specifikusan az efféle nagyvállalatok kisegítésére most bejelentette az „Archival Disc” nevű háttértárát, a Blu-Ray méretű optikai adathordozó jövőre kerül majd piacra. A legalább 50 éven keresztül megbízható adatmegőrzésre képes termék első körben 300 GB kapacitású változatban lesz kapható, de a fejlesztő duó szerint idővel akár 1 terabájt információ tárolására alkalmas korongokat is képesek lehetnek gyártani.


A mindkét oldalán három rétegben írható Archival Disc nem igényel különleges tárolási körülményeket (hőmérséklet, páratartalom), az átlagos fogyasztók számára a tervek szerint nem lesz elérhető.


(Forrás: PCWorld)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.