Hirdetés

3068 MHz-es Kingston memóriák



|

A kölni Gamescomon két tuningmester 3068 MHz-re húzta fel a Kingston memóriamodulok órajelét.

Hirdetés

Az amerikai memóriagyártó büszke lehet: a Kingston RAM-jai új rekordot állítottak fel a DDR3-as tuning-kategóriában. A kölni Gamescomon Benjamin "Benji Tshi" Bioux és Jean-Baptiste "marmot" Gerard tuningmesterek a júniusban piacra került 2333 MHz-es órajelű KHX2333C9D3T1K3/3GX háromcsatornás memóriákat vették kezelésbe.

 

A konfiguráció alapját egy Gigabyte GA-P55-UD6-os alaplap adta, amely dual channelben működött, tehát valójában két darab 1 gigabájtos RAM-modult használtak. Ehhez egy Intel Core i7 870-es processzor társult. A gépet egy Radeon HD 5670-es GPU és egy 512 gigabájtos Kingston SSD egészítette ki.

 

 

A tuningbajnokoknak egészen 3068 MHz-re sikerült növelniük a memóriák órajelét. Természetesen a hűtést folyékony nitrogénnel oldották meg, hiszen a CPU is rettenetesen sok hőt termelt, eleve a processzor 4347,39 MHz-es órajellel dolgozott.

 

Az 1,88 volton, 8-11-8-31-es időzítésekkel működtetett modulok 3068 MHz-es órajele nem csak a 3 GHz-es határt törte át, de ezzel együtt megdöntötte a korábbi csúcsot is, amely Matose nevéhez fűződött (4 GB Corsair CMGTX1-es kit dual channelben, 2906 MHz-en, száraz jéggel hűtve).

 

A rekorderek elmondása alapján ők maguk is meglepődtek azon - majdnem a DDR4-es szabvány határait súrolták -, hogy milyen sokat ki lehetett hozni a Kingston RAM-okból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.