Hirdetés

Kipróbáltuk a 32 GB-os SDHC-t a Verbatimtól



|

Annyi biztos, hogy gyors lett és nagy

Hirdetés

Egy gyors tesztre kézhez kaptuk az első mintadarabot a Verbatim új, 32 GB-os SDHC kártyájából. Az új média gyártó által garantált minimális adatátviteli sebessége 6 MB másodpercenként, ez az amit bármikor nyújtani képes és ezzel már a legmagasabb, hatos SDHC sebességosztályba (Class 6) sorolható. Persze a gyorsaság jól jön akár a képek, videók rögzítéséről, akár olvasásukról van szó, de kikerülhetetlenül a nagy felbontású memóriakártyás videokamerák tulajdonosainak van rá szükségük.



A gyártó közleményében igyekszik érzékeltetni a nagy kapacitást: akár 10 ezer, 10 megapixeles JPEG formátumú fénykép tárolására alkalmas, de 4 óra, HD minőségben rögzített videóval is megbirkózik. Mi kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen sebességgel olvasható illetve írható az egység, azért lefuttattuk a népszerű ATTO Disk Benchmark tesztjét. A tesztből egyértelműen kiderül, hogy amennyiben nagy állományokat másolunk a kártyára, illetve olvasunk fel róla, akkor az bőségesen teljesíti az elvártakat.  Másodpercenként 11,3 MB/s folyamatos teljesítményt mértünk íráskor és 20,9 MB/s-t olvasáskor. Az eredmények biztatóak kamera tulajdonosok szemszögéből, hiszen jelenleg nem kapható olyan fogyasztói AVCHD kamkorder modell, mely 25 mbps sávszélességnél többet igényelne.

 

verbatim_sdhc32gbcard.jpg



A Verbatim SDHC kártya tehát bőven kiszolgálja a HD videósok és komolyabb amatőr fotósok igényeit is. Hamarosan kapható lesz kiskereskedelmi forgalomban is, de addig nem tudtunk konkrét hazai ár információkhoz jutni, így ár-teljesítmény arányára egyelőre nem térhetünk ki.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.