Hirdetés

33 megapixeles tévéadások 2015-re!



|

7680 x 4320-as felbontásban, 22.2 csatornás hanggal lesz élvezhető a televíziózás. Japánban komolyan gondolják az újítást, 2015-re ugyanis ez lesz náluk az alap sugárzási szabvány.

Hirdetés

 

ultrahddemo_smll_011508.jpg
Az 1080p-s és a CES-en újdonságként bemutatott QuadHD-TV-k elbújhatnak a japánok legújabb terve mögött. A felkelő nap országában 2015-ben már 33 megapixeles tévéadások lesznek.

 

A Super Hi-Visiont, vagyis az Ultra HD-t a hihetetlen jelzővel tudnánk illetni. 33 megapixelről van szó, ami 7680 x 4320-as felbontást jelent, ehhez pedig 22.2 csatornás hangzás társul.

 

A japán kormány természetesen tisztában van vele, hogy ahhoz, hogy 2015-re ez a sugárzás valóban sztenderd legyen, komoly felszerelés kell (hogy a 24 Gbps-os tömörítetlen adatfolyamról ne is beszéljünk).

 

A minisztréium ezért komolyan támogatja az ügyet, és több privát céget is bevont. Csak ebben az évben 2,7 millió dolláros támogatást kap a projekt.

 

uhdvcomparison060107.jpg

 

Fentebbi képünkön megtekinthetik, hogy az Ultra HD mennyire elképesztő méretekkel rendelkezik (kék), és, hogy a jelenleg kapható, többszázezer forintos HDTV-k (sárga, illetve türkiszkék - 720p, 1080p) mennyire el vannak ettől maradva.

 

Japánban az Ultra HD 2015-re az alap sugárzási szabvány lesz, eközben Magyarországon még az első HD TV-adást tesztelik. Az mindenesetre biztos, hogy ami a technológiai fejlettséget illeti, a japánokra a világon bárhol irigyek lehetnek az emberek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.