Hirdetés

3D memória - most mér tényleg?



|

A SanDisk és a Toshiba közösen dolgozik az új fejlesztésen.

Hirdetés

A SanDisk és a Toshiba összefogásának célja, hogy leváltsák a jelenleg piacon lévő NAND flash memóriákat, egy új általuk bevezetni kívánt memória fajtára. A 3D memória elvben nem új fejlesztés. A Matrix Semiconductor már jó néhány évvel ezelőtt készített működő példányokat, és már akkor azt állította: az új technológia alkalmazásával csökkenthető az előállítási költség. A lényeg, hogy az ezzel az eljárással készült modulok függőleges elrendezést alkalmaznak, szemben a megszokott horizontálissal. Az ilyen modulok a tárolt adatokat is hosszabb ideig képesek megőrizni, mint a NAND fajták.

3dmemory.jpg

 

Az egyik alapvető változás a 2003-ban kifejlesztett modulokhoz képest az újraírhatóság lesz. A Matrix által fejlesztett modulok ugyanis csak egyszer írhatóak voltak. A megállapodás szerint a mostani fejlesztés során a SanDisk és a Toshiba megosztja egymással minden ezirányú szellemi tulajdonát, és a termék piacra kerülése után a Toshiba licencdíjat fizet majd a SanDisk-nek. Persze korai lenne még az üzletekben keresni az új típusú memóriákat, ugyanis a mérnökök szerint még legalább 3-4 évnyi fejlesztés kell ahhoz, hogy a gyártástechnológiai problémákat leküzdve piacképes termék legyen a 3D flash.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.