Hirdetés

3D-s nyomtató otthonra



|

A Formlabs az első asztali, 3D-s nyomtatót kínálja a felhasználóknak.

Hirdetés

3D-s nyomtatóboltok már léteznek, amelyek ráadásul bárki által látogathatóak is. Otthoni 3D-s nyomtató azonban eddig nem volt, főleg nem irodába való méretben. A Formlabs ezen igyekszik változtatni a Form 1 nevű újdonságával.

 

A gyártó nem a megszokott módszert alkalmazta a nyomtatójánál, hanem azt, amit a fogorvosok is használnak. A felhasznált anyag hasonló a fogtömésekben alkalmazottakhoz, illetve egy adott frekvenciájú fénysugár hatására megkeményedik.

 

A Form 1 25 mikronos pontossággal dolgozik, a tárgyakat pedig felülről lefelé nyomtatja a speciális eljárás miatt. Jelenleg két verzió létezik a nyomtatóból: a 2500 dolláros változatból már most kifogytak a készletek, de vélhetően a 2700 dollárosból sem maradt sok.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.