Hirdetés

4 évig használsz egy tabletet, ezért nem megy a piac



|

12,6 százalékkal csökkentek a táblagépek eladásai a legutóbbi negyedévben.

Hirdetés

Az IDC legújabb elemzése szerint a táblagépek piaca zsinórban negyedszer ment össze. A legutóbbi negyedévben a gyártók 48,7 millió tabletet tudtak eladni. 

Hirdetés

Ez éves szinten 12,6 százalékos visszaesést jelent. Az Apple iPadjeiből 19,7 százalékkal fogyott kevesebb. Az almás cég a piac 20,3 százalékát mondhatja a magáénak. 

A többi vállalat sem szerepelt sokkal jobban, a Samsung ugyanis 17,1 százalékos visszaesést kellett elkönyveljen a harmadik negyedévben. 

Miközben a szektor egészében nem fest fényesen, addig statisztikailag jól szerepelt a Lenovo, ami 9 százalékkal tudta növelni az eladásait. A negyedik ASUS nem volt ilyen szerencsés, ugyanis 43,4 százalékos visszaeséssel zárta az utóbbi három hónapot. 

A Huawei sikeresen szerzett magának piacot a gyenge internetlefedettséggel rendelkező régiókban, így pedig 147,9 százalékkal több táblagépet adott el. 

Az elemzők szerint a legfőbb probléma az, hogy a táblagépeknél úgy néz ki, nincs két éves csereperiódus. Az átlagos felhasználó a jelek szerint négy évig használ egy táblagépet, vagy még tovább. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.