Hirdetés

4 GB memória, 15 dollárért



|

Egy hónap alatt újabb 3 százalékkal esett a DDR3-as modulok ára, amelyek így kedvezően vásárolhatóak az ünnepek alatt.

Hirdetés

Az elmúlt néhány évben a memóriapiac árai gyakorlatilag folyamatosan csökkentek. Volt, hogy ez az esés lassan és folyamatosan következett be, de nagyobb zuhanások is előfordultak. Tavaly mindenesetre már nagyon jó karácsonyi ajándéknak számított a RAM. Idén talán még jobbnak.

Sokszor hitték már azt a szektor szereplői, hogy ennél nincs lejjebb (hiszen sokan már a szállítás költségeit is magukra vállalják), de az árcsökkenések nem állnak meg. Csupán azért nem túl nagyok, mert már nem igazán van hová lentebb esniük az áraknak.

A DRAMeXchange adatai szerint egy 4 gigabájtos DDR3-as memóriamodul átlagára 15,25 dollár. Ez egy hónap alatt újabb 3,17 százalékos mínuszt jelent. Az, hogy az érték nem lett még nagyobb, csak a gyártási kapacitás csökkentésének és a kiélezett küzdelmeknek köszönhető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.