Hirdetés

4 millióval kevesebb PC 2012. elején



|

A negatív előrejelzések hátterében a merevlemezhiány áll.

Hirdetés

A legfrissebb elemzések szerint 2012. első negyedévében jóval kevesebb PC-t adnak majd el, mint azt megszoktuk. Az ok a merevlemez-készletek hiánya, amely egyre komolyabbnak mutatkozik.

 

Mivel a legtöbb PC hagyományos HDD-t használ, ezért a merevlemezek hiánya miatt PC-ből is kevesebb kerül majd a piacra. Az IHS iSuppli adatai szerint az eddig tervezett 88 millió gépből csak 84,2 milliót tudnak majd legfeljebb eladni 2012. első három hónapjában.

 

Éves szinte vetítve jövőre 399 millió helyett legjobb esetben csak 374 millió PC-t tudnak értékesíteni, ami 9,5 százalékos növekedés helyett 6,8 százalékosnak felel meg. Az áradások miatt a piac legnagyobb veszteseiként a Western Digitalt és a Nidec-et tartják számon (a HDD-szektorban).

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.