Hirdetés

4 TB-os HDD-vel készül a Seagate



|

A külső merevlemez után most az asztali, 3,5 hüvelykes modellel rukkol elő a gyártó.

Hirdetés

A Seagate a hónap elején mutatta be a világ első olyan külső merevlemezét, amely 4 terabájt tárhelyet kínált. A legfrissebb hírek szerint most az asztali, 3,5 hüvelykes változat is készül, és hamarosan a boltokba is kerül. Vélhetően a Seagate ugyanazt a merevlemezt használja majd, mint korábban, ami egy Barracuda XT-alapú HDD volt, öt darab 800 GB-os tányérral.

 

Az új HDD várhatóan 7200-as percenkénti fordulaton dolgozik, így az egyik leggyorsabb nagy kapacitással rendelkező HDD lesz a piacon - ennek az ára várhatóan a nagyobb zaj és fogyasztás lesz. A magasabb fordulatszámot a Seagate a költségek lefaragása miatt választotta. Az energiatakarékosabb 5400 RPM-es megoldás megépítése jóval nehézkesebb és költségesebb lett volna.

 

A merevlemez a tervek szerint 64 MB-os bufferrel és 6 gigabit per másodperces SATA csatolófelülettel érkezik, 3,5 hüvelykes formában. Várhatóan jóval drágább lesz, mint a 2 és 3 terabájtos társai, azonban ez a világelsőségével is magyarázható, részben. Bár a Seagate nem erősítette meg, a hírek szerint már idén novemberben kapható lesz az újdonság. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.