Hirdetés

40 ajándék a fa alá



|

PC World összegyűjtött 40 terméket négy különböző árkategóriából arra az esetre, ha a kedves olvasó még nem döntötte el, mivel ajándékozza meg szeretteit – netán önmagát.

Hirdetés

Ajándékok 10 000 forintig


Valószínűleg ez az egyik legérdekesebb árkategória, ennél kevesebből ritkán ússzuk meg az ajándékozást. Valójában rengeteg számítástechnikai termék kapható tízezer forintért, de mi most néhány olyat válogattunk össze, amelynek ár-értéke a legjobbak között van, és hasznosságát tekintve sem merülhetnek fel kételyek.
Akárcsak tavaly, idén is a DVD-írókat ajánljuk még, hiszen a még alig kapható HD DVD és Blu-ray csillagászati ára miatt a DVD továbbra is közkedvelt és költségbarát megoldás. Szinte bármelyik cég DVD-íróját javasolhatnánk ebben az árkategóriában, de idén az LG optikai meghajtójára esett a választásunk.


di-604_small.jpg
Ugyanekkora költségvetésből vásárolhatunk vezetékes útválasztót – a D-Link Dl–604 modellt a szerkesztőség több tagja is nagy megelégedéssel használja – vagy akkumulátortöltőt is. A GP PowerBank Travel ugyan nem a leggyorsabb töltő a piacon, de jár mellé négy darab AA méretű akkumulátor, illetve autós adapter is, amely főleg utazás közben hasznos.

 

usb_flash_voyager_small.jpg
Szintén praktikus ajándék lehet az USB-n csatlakozó, 3,5 hüvelykes meghajtóhelyre beszerelhető Chieftec CRD–151 kártyaolvasó. Különlegessége abban rejlik, hogy gond nélkül olvas minden elterjedt memóriakártya-típust, köztük az xD Picture Cardot is. Tavalyi ajánlatunkból visszatérő szereplő a Corsair Flash Voyager USB-kulcs. Exkluzív kinézete, vízálló gumiborítása, kiemelkedő gyorsasága és egy gigabájtos tárkapacitása jó ajánlólevél – főleg ebben az árkategóriában.


sennheiser_pc_130_small.jpg
Spórolós cikkünk kapcsán írtunk az alternatív telefonálás lehetőségéről és annak előnyeiről. Igen ám, de a jó minőségű beszélgetéshez a számítógép mellett elengedhetetlenül fontos egy jó mikrofonos fejhallgató is. A Sennheiser PC-130 kielégíti ezeket a feltételeket, remek ajándék lehet az internetes kommunikációt kedvelő ismerőseinknek.


ms_fingerprint_small.jpg
Nem nagyon foghatunk mellé, ha beviteli eszközt szánunk a karácsonyfa alá. A Logitech Cordless Desktop EX110 vezeték nélküli billentyűzet-egér páros nem fog csalódást okozni, ahogy a szintén vezeték nélküli Microsoft Wireless Optical Mouse Tilt Wheel sem. Ez utóbbi megvásárlása előtt (a pénzkidobás elkerülése végett) győződjünk meg arról, hogy a célszemélynek nincs-e már valamilyen csúcskategóriás lézeres egere.
Végül még egy termékre hívjuk fel a figyelmet. A Microsoft ujjlenyomat-olvasója nem játékszer, hanem komoly biztonsági eszköz: véget vet a jelszókavalkádnak, hiszen ujjlenyomatunkkal azonosíthatjuk magunkat – ráadásul több felhasználóra is beprogramozható.  

 

max10_small.png

 

Egy kategóriával feljebb lépve már nemcsak komolyabb hardverelemekre vethetünk szemet, hanem szórakoztatóelektronikai eszközökhöz és további kiegészítőkhöz is hozzájuthatunk.

 


Mivel digitális fényképezőgépe szinte már mindenkinek van, meglepetésként vásárolhatunk hozzá fotósállványt, hiszen többnyire igaz az, hogy a jó fotókhoz elengedhetetlen egy jó állvány. A Manfrotto cég állványai jó minőségük mellett kiváló ár/érték arányukról is híresek. A 718B jelzésű háromlábú modell a kezdő és haladó fotósok igényeit maradéktalanul kielégíti. Akárcsak a számítógépes DVD-írók, az asztali lejátszók is virágkorukat élik. Az LG DVX9900 egyaránt könnyedén megbirkózik a DVD-kkel, valamint az XviD és DivX kódolású filmekkel, és a feliratokat is kiválóan kezeli. Ha még nincs otthon DVD-lejátszó, akkor remek meglepetés lehet a család számára.

 

iriver_t30_small.jpg
Szórakoztatóelektronikai területen az MP3-lejátszók még mindig töretlen népszerűségnek örvendenek, ezért az 512 megabájtos beépített tárral ellátott iRiver T30 megfelelő választás, ha a zene minősége is fontos számunkra.
Ebben az árkategóriában már a számítástechnikai eszközök kínálatából is bőven van mit választani. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az elektromos eszközök – köztük leginkább a számítógép – védelme. A maximum 330 watt teljesítmény leadására képes APC Back UPS ES szünetmentes tápegység az átlagos számítógépekhez bőven elegendő teljesítményt szolgáltat, és kellő védelmet nyújt az elektromos hálózat zavarai ellen is. Egyszeri, hosszú távú beruházás, érdemes ajándékba megvásárolni.


samsung_ml2010_small.jpg
Ebben a kategóriában is találunk tavalyról visszatérő ajánlatot. A Samsung ML–2010 otthoni használatra szánt monokróm lézernyomtató tavaly óta még olcsóbb lett, így még gazdaságosabb vétel, mint eddig. A belső perifériák választékából is bőven szemezgethetünk, de elkerülendő a kompatibilitási problémákat, legyünk körültekintőek! Mivel merevlemez-tárkapacitásból sosem lehet elég, egy ajándék 250 gigabájtos Western Digital merevlemez egy időre megoldja ezt a problémát. SATA- és PATA- csatolófelülettel egyaránt megvásárolható –  tájékozódjunk még vásárlás előtt, hogy milyet vegyünk, alaplaptól függően.

 


linksys_wpc54g_small.jpg
A számítógép üzembiztos működtetésének alapja a jó minőségű tápegység. A 400 wattos FSP BlueStorm II ATX tápegység megfelel minden modern követelménynek, és a feltüntetett teljesítményt valóban képes leadni. Végezetül a noteszgépes kiegészítőkre áhítozók számára is van ajánlatunk: a PCMCIA-helyre illeszthető Linksys WPC54G vezeték nélküli kártya főképp azoknak lehet hasznos ajándék, akik olcsóbb notebookkal rendelkeznek – ezek többségében ugyanis nem található meg a Wi-Fi vezérlő.

 

10_25_small.png

 

 

A félszázezer forintig terjedő kategória komoly bővítési lehetőségeket kínál. Jó példa erre a Sapphire X1800 GTO és a Gigabyte NVIDIA 7600 GT; mindkettő PCI Express csatolófelületű grafikus kártya. Annak ellenére, hogy nem csúcskategóriásak, bármely játékgépben megállják a helyüket – feltéve, hogy azokon van ilyen foglalat.

 

sb_x-fi_small.jpg
Szintén belső kiegészítő kártya a Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Music hangkártya, amely a belépőt jelenti a minőségi PC-s hangzás világába, így kiváló ajándék lehet. A hangkártya mellé legalább 5.1-es hangszórókészlet javasolt. Az olcsóbbak közül a Logitech X–540 mélynyomóval kiegészített hangfalait ajánljuk; ez a készlet kellően dinamikus hangzású, számítógép mellé ideális. Szintén a Logitech termékpalettájáról választottuk a MOMO erő-visszacsatolásos kormány- és pedálszettet, amely az autós szimulátorokhoz elengedhetetlen.

 

ps3_xbox360_small.jpg
Megjelent a Microsoft Xbox 360, illetve jövőre érkezik a Sony Playstation 3. Elődeiket most igen kedvező áron kínálják, és még hosszú ideig remek szórakozást fognak nyújtani, érdemes hát fontolóra venni egy Playstation 2 vagy Xbox beszerzését. A digitális fényképezőgépek ára az eltelt egy év alatt nagyot zuhant, ám az olcsóbbakkal nem árt vigyázni, mert minőségük vagy éppen kezelhetőségük kívánnivalót hagyhat maga után.

 

nikon_l4_small.jpg
Szerencsére ebben az árkategóriában a fémházas Nikon L4 fotómasina jól bevált gép, kiváló automata funkciókkal, ezért a kevésbé rutinos fotósok is örömüket lelhetik benne – ráadásul ára is barátinak mondható. Noha ez a technológia egyszerűségét tekintve minden kétséget kizáróan felülemelkedik az analógon, nagy hátránya, hogy nem papíralapú. A Canon PIXMA IP5300-as fotónyomtató megoldja ezt a problémát. Segítségével kialakíthatunk egy kisebb házi fotólabort, de multifunkciós gép lévén lapolvasóként és fénymásolóként is használható, ráadásul CD-k és DVD-k felületére is nyomtat. Amennyiben fényképezőgépünk PictBridge-kompatibilis (a Nikon L4 ilyen), képeinket közvetlenül a fényképezőről is nyomtathatjuk.

 

25_50_small.png

 

 

A végére, a legdrágább kategóriába többnyire olyan termékeket válogattunk össze, amelyekkel az egész családnak nagy örömet szerezhetünk – már amennyiben rászánjuk a megfelelő összeget.

 

panasonic_dmr55_small.jpg
A 160 gigabájtos merevlemezzel és képjavító áramkörrel szerelt Panasonic DMR-EH55 DVD-felvevővel leválthatjuk kiöregedett VHS-videómagnónkat, és bedigitalizálhatjuk régi felvételeinket is. A digitális fényképezőgépekhez hasonlóan a digitális kamerák is nyugdíjazzák az analóg technikát. Ha a belépőszintű Sony DCR-HC24 miniDV rendszerű digitális kamerával kívánjuk meglepni a családot, megörökíthetjük az ünnepeket, s a felvételt hosszú ideig jó minőségben élvezhetjük.


sandisk_sansa_small.jpg
Nagyszerű szórakoztatóelektronikai ajándék ebben az árkategóriában még a SanDisk Sansa e260 színes kijelzős MP3-lejátszó, amely árával és küllemében hasonlít az Apple iPod Nanóra, de annál többet tud – például diktafont is találunk benne, s képes videó lejátszására.
Akárcsak tavaly, idén is kiválasztottunk egy nagy tudású kompakt digitális kamerát 100 ezer forint alatt, amely extra funkciókat vonultat fel. Ezúttal a Kodak EasyShare P712-t ajánljuk. A 7 megapixeles felbontás, 12-szeres nagyításra alkalmas objektív, képstabilizátorral kiegészítve a hobbifotósok kedvence. Ha a már ajánlott Nikon L4-nél nagyobb tudású, drágább géppel szeretnénk meglepetést szerezni, a P712-ben nem fogunk csalódni.

 


mio_a201_small.jpg
Természetesen egy GPS-szel kiegészített kéziszámítógép (PDA) sem maradhat ki az ajánlatból, ha ennyi pénzből gazdálkodhatunk. A Mitac MIO Digiwalker A201 megbízható gép, ráadásul SiRFstar III-as antenna van benne, amely jelenleg a piacon a legjobb.
A számítástechnikai eszközök közül is összeválogattunk ajándéknak valót. A Samsung SyncMaster 940BF 19 hüvelykes monitor alacsony válaszidejével kifejezetten játékosoknak készült, illetve árkategóriájának megfelelő képminőséget nyújt. A régi képcsöves, CRT-monitor leváltására ideális ajándék.

 

creative_gigaworks_progamer_g500_small.jpg
Bár ajánlottunk már hangfalat, a THX minősítésű Creative Gigaworks G500 sem maradhat ki: teljesítménye nemcsak játékokhoz, hanem egy nagyobb szoba behangosítására is alkalmas – persze szigorúan csak az ünnepek után. Amennyiben pedig csendre vágyunk, és nem pedig zajkeltésre, egy vízhűtés ajándékba remek választás. A Zalman Reserator már bizonyított, továbbfejlesztett változata pedig a nagyobb teljesítményű gépekkel is megbirkózik.

 

 

50_100_small.png


Reméljük, hogy tudtunk néhány hasznos tippel szolgálni, megkönnyítve a vásárlási döntést az év végi nagy rohanásban, és a választott ajándékokban mindenki sokáig leli majd örömét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.