Hirdetés

40 nanométeres chipek a TSMC-től



|

Kisebb, hatékonyabb, gazdaságosabb.

Hirdetés

A világ legnagyobb szerződéses chipgyártója bejelentésében elmondta, hogy a 40 nanométeres chipek a jelenleg kapható legkisebbek lesznek a piacon, és már számos előrendelést kaptak a termékre.

 

A chipek mérete mindig is fontos kérdés volt, de manapság hangsúlyozottan az, hiszen a mobiltelefonok, PDA-k, zenelejátszók és egyéb eszközök egyre kisebbek és elegánsabbak lesznek.

 

Az Intel jelenleg is gyárt 45 nanométeres chipeket, valamint 32 nanométeres SRAM (statikus RAM) chipeket is. 32 nanométeres mikroprocesszorokat 2009-ben terveznek gyártani, 2011-ben pedig a 23 nanométeres technológiára fognak átállni. A TSMC és az Intel között viszont van egy fontos különbség: az Intel maga tervezi és gyártja chipjeit, míg az utóbbi cég kizárólag megrendelésre dolgozik, partnerei között ott van többek között az Nvidia, a Sun és a Texas Instruments is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.