Hirdetés

40 nanométerre vált az ATI



|

A cég máris lecsapott a TSMC új gyártósorára.

Hirdetés

A TSMC, a világ legnagyobb félvezető-gyártója egy hónappal ezelőtt bejelentette, hogy felkészültek a 40 nanométeres chipek gyártására. A negyven nanométer az emberi hajszál vastagságának kevesebb, mint egy-ezred része.

 

Lényeg a lényeg, az ATI villámgyorsan lecsapott az új technológiára és jövő év közepére lecserélik a mostani középkategóriás, 55 nanométeren készülő RV730 (Radeon 4650-4670) chipet az új, 40-es RV740-re.

 

ati-40nm-1.jpg

 

Ez nagyon fontos lépés, ugyanis egyrészről ezek a grafikus processzorok kevesebbet fognak fogyasztani, ezzel összefüggésben pedig a hőtermelésük is alacsonyabb lesz. Ráadásul ezzel a cég már tapasztalatot tud szerezni a következő generációs grafikus kártyáikhoz, amelyek természetesen már mind 40 nanométeren fognak készülni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.