Hirdetés

42 GB egyetlen DVD-n



|

Egy japán egyetem kutatói sikeresen rögzítettek 42 GB adatot egy sima DVD-re. Az eljárás azonban valószínűleg nem terjed majd el a piacon.

Hirdetés

 

A HD DVD bukása után a Toshiba újra felvetette annak az ötletét, hogy valamilyen módon többet hozzanak ki a hagyományos DVD-technológiából. Azonban akkora "sikerre" feltehetően ők sem gondoltak, amelyet egy japán egyetem tudósai értek el.

 

42gb_dvd.jpg

 

A Tohoku Egyetem szakértői módot találtak arra, hogy egy hagyományos CD-vagy DVD-lemez tárkapacitását megkilencszerezzék. Így egy normál DVD-re 42 gigabájt adatot sikerült rögzíteniük.

 

A kutatók a lemezek felszínén V alakra formázták a piteket, egyfajta bélyegző módszerrel. Ennek hála a pitek sokkal több adatot tudnak tárolni.

 

Azonban pont a megoldáshoz használt technológia miatt nem kap majd valószínűleg komoly figyelmet ez az áttörés. A ma forgalomban lévő CD-és DVD-lejátszók képtelenek felismerni az így megírt lemezeket, az új ötletet pedig a Blu-ray esetében már nem lehet hasznosítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.