Hirdetés

4,62 GHz az új DDR3 memória világrekord



|

Megszületett az új memória-órajel világrekord, egy tuningmester 4620,2 MHz-et facsart ki a Kingston HyperX Predator modulból.

Hirdetés

Az új világrekordot Sofos1990 érte el, aki 4620,2 MHz-ig tudta felhúzni DDR3 memóriájának órajelét. A világrekordhoz a tuningosoknak szánt  Gigabyte Z97X-SOC FORCE LN2 alaplapot és Kingston HyperX Predator memóriamodult használt, valamint folyékony nitrogént. Az extrém tuningra kifejlesztett speciális alaplapba egy Core i7-4770K processzor és 4 GB DDR3 modul került a már előbb említett típusból. A rendszerhez szükséges energiát pedig egy 1500 wattos tápegység biztosította. 

Hirdetés

Az órajel-emelés 2310,1 MHz-ig volt stabil, ami 4620,2 MHz-es effektív memória-órajelet jelent. Bizonyíték gyanánt kép és videó is készült a procedúráról. Érdekesség egyébként, hogy az Intel Core i7-4770K processzor butított órajelen futott. A szorzót 8-szoros volt, a BCLK érték pedig 157,5 MHz. A memória tuning során csak egy CPU mag volt aktív, az is csupán 1,2 GHz-en üzemelt.

Valóban fagyos a hangulat a memória-órajel világrekord kísérlet alatt

Az új memória-órajel világrekordot CL14-31-31-63-as időzítésekkel érte el Sofos1990, aki a az értékek alakulását oszcilloszkóppal is monitorozta. Ezt az alábbi videón láthatjuk is.

 

 

A világrekord részleteit itt találjátok:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.