Hirdetés

4K-s, szuperzoomos fényképező a Panasonictól



|

"Csak" 900 dollárba kerül a 4K-képes Panasonic FZ1000, ami egy szuperzoomos fényképező.

Hirdetés

Míg a fényképezők piacán korábban egyértelműen egy DSLR jelentette a választ a profi igényekre, addig a kategóriák most egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A Panasonic új szuperzoomos fényképezője, az FZ1000 például "mindössze" 900 dollárba kerül, ennek ellenére 30 fps mellett képes Ultra HD-s videókat rögzíteni. A 4K-s videók mellett további nagy extrát jelent a 16x-os optikai zoom, amire a beépített, fix lencsék képesek. 

Hirdetés

Az FZ1000 1 hüvelykes képkezelő szenzorral rendelkezik, ami meglehetősen kicsinek számít a profi eszközök tekintetében (ugyanekkora van az RX100 III-nak, a Nikon 1-es sorozatának és a Samsung NX mininek). A 4K-s videórögzítéssel az FZ1000 maga mögé utasítja a lencsék nélkül 2500 dollárba kerülő Sony Alpha a7S-t és a hasonló konfigurációban 1700 dolláros Panasonic GH4-et is. A Sony hasonló, 4K-ra szánt szuperzoomos készüléke az AX 1000, aminek az ára 2000 dollár. 

Bár az FZ1000 900 dollárért nem olcsó, ha figyelembe vesszük, hogy mekkora zoomra képes, már jobban jövünk ki, mint egy olcsó DSLR-rel és a szükséges kiegészítőkkel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.